V Prešove chystajú deviaty Festival dobrej hudby Sigord 2005

16.06.2005 Celý región

Prešov 16. júna (TASR) - Vyše 30 spevákov a skupín vystúpi v dvojdňovom programe deviateho ročníka Festivalu dobrej hudby Sigord 2005 v dňoch 24. a 25. júna....
Prešov 16. júna (TASR) - Vyše 30 spevákov a skupín vystúpi v dvojdňovom programe deviateho ročníka Festivalu dobrej hudby Sigord 2005 v dňoch 24. a 25. júna. Uskutoční sa v areáli prírodného kúpaliska Delňa na okraji Prešova.

Od začiatku podujatie organizuje občianske združenie (OZ) Sicortus. Jeho predseda Alexander Hudák na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove uviedol, že tohtoročnou novinkou je alternatívna scéna, ktorá bude fungovať nonstop popri hlavnom pódiu. Má poslúžiť vystúpeniam nádejných mladých skupín, ktoré by mali ešte viac rozšíriť žánrový záber, viac pritiahnuť najmladšiu vekovú generáciu poslucháčov.
\"My sa snažíme pokračovať v tradíciách, ktoré sme si dali na začiatku, to znamená prezentovať širokú paletu rôznych hudobných žánrov, pritom ťažiskom sú akustické žánre, čiže opäť uvidíme účinkujúcich z oblasti bluesgrassu, blues, world music, folku, trampskej hudby a podobne, \" podčiarkol Hudák.
Interpreti akustickej hudby sú zo Slovenska, Česka, Francúzska, Veľkej Británie a Bulharska. Prvýkrát sa v Prešove predstaví česká skupina Happy to Meet alebo nová bulharská hviezda Lilly of the West. Z Česka prídu aj také esá ako Vlasta Redl. Slovenskú scénu budú zastupovať Zuzana Mojžišová či skupiny Mango Molas či Pressburger Klezmer Band, ktoré na Sigorde ešte nehrali. Prídu však aj stálice festivalu ako Žobráci či Veslári.
Pre záujemcov o lístky organizátori zaviedli opäť možnosť kúpiť si len jednodňový lístok. Po druhý raz sa v predpredaji spojili s rakúskou spoločnosťou Eventim a majú desiatky predajných miest po celej SR. Poskytujú zľavu pre majiteľov kariet ISIC a Euro-26. V areáli prírodného kúpaliska Delňa budú mať návštevníci možnosť aj stanovať.
 

Vyberte región